Af Claus Grønborg

Golf DM GolfSixesHelsingør Golf Club satte sig på både guld- og bronzemedaljerne i weekenden ved det første DM i GolfSixes

Brødrene Mads og Mathias Hasenschwandtner sikrede sig efter et fortættet drama det første danske mesterskab i den nye spilleform GolfSixes. Deres klubkammerater Mellissa Johansen og Olivia Grønborg satte sig på bronzen. Begge hold efter sejre over juniorer fra naboklubben Simons Golf Golf Club - som i øvrigt havde de to tidligere Helsingør Juniorer, Rosa Barnak og Christopher Dyrling på holdene.

Drama på vej mod guld og bronze  

Begge Helsingør hold var ude i sande dramaer i deres respektive semifinaler.
Mathias sikrede finalepladsen ved at sænkede et putt for birdie på sidste hul. Pigerne tabte deres finaleplads efter en ny form for omspil, hvor det gjaldt om at slå tættest på pinden fra 75 meter.
I finalen var det Mathias og Mads’ tur til at afgøre matchen i shot out omspil - og her sikrede Mathias guldet til sig selv og brormand med et følt indspil, der lagde sig ca. 1 meter fra pinden. Og i kampen om bronze sænkede Mellissa et 3 meter putt for birdie på sidste hul for hive bronzemetallet hjem til HGC.

Begge konstellationer spillede ialt 5 matcher ved det første officielle DM i GolfSixes. Og selvom det var hulspil, viste deres sammenlagte score stor stabilitet. Mads & Mathias kunne efter de 30 spillede huller tælle “1 slag over banens par”. Olivia og Mellissa 2 under banens par.

Længste drive og tættest på pinden

Med et drive på 266 meter sikrede Olivia sig desuden førstepræmien for længste drive i turneringen, mens Mellissa vandt førstepræmien for tættest på hullet på et par 3 hul - med et slag 67 cm fra hullet.


Om GolfSixes

GolfSixes er en ny mere publikumsvenlig spilleform, der afvikles som Greensome hulspil over kun 6 huller. Det vil sige, at begge spillere fra hvert hold slår ud på alle huller - derefter vælger de den bedst placerede bold at spille videre med og skiftes til at slå derfra.
Derudover er der længste drive på et hul, tættest på pinden på et andet - og et hul, hvor spillerne skal afvikle alle slag på kun 30 sekunder - mod de normale. 45 sekunder.
Spilformen giver en meget intens og spændende afvikling - og dermed også mere publikumsvenlig.