Sommergreens 2019.
 
Ved ikke om det er forår endnu, men det er en fornøjelse at kunne melde at torsdag den 4 april åbnes der for brug af sommergreens.
Så skal der spilles golf.

Men, da jordtemperaturen stadig er lav og det danske vejr er omskifteligt så vil der stadig være blå flag på vintergreens, klar til brug hvis vejrforholdene skulle dikterer det. Men ellers er det bare med at komme igang med det finurlige spil, vores fælles tidsrøver, golfen.
 
Lidt banepleje.
For at vi alle passer bedst muligt på banen, så lad os huske at minde hinanden om god banepleje:
 
Husk at rette nedslagsmærker på greens. Dette gøres med en pitch fork - ikke med en tee.
 
Husk at lægge din turf/ tørv tilbage på fairway og kort rough.
 
Er din tee knækket efter brug, så smid den i opsamlings “kopperne”, således de ikke slider på klingerne på tee-sted græsklipperen.
 
Husk at rive efter dig i bunkeren - placer riven i spilretning i bunkeren med enden hvilende på bunkerkanten efter brug. Så skal greenkeeperen ikke ud af maskinen og fjerne riven når der klippes.
 
Når du parkerer din bag/ bagvogn så stil denne på grusstien og ikke på teestedet - lad den blive på stien. Så slides der ikke unødigt på tee-stedet.
 
Åbning af sommergreens generelt.
Det er altid vejret der bestemmer hvornår der kan åbnes for spil på sommergreens. Vores græssorter på greens er ikke specielt glade for vinter, og er meget følsomme i foråret. Måske er der lidt varme i luften om dagen, afløst af nattefrost - ikke en god cocktail. Der er ret beset ingen vækst betingelser under de forhold, derfor vil de fleste greenkeepere udsætte brugen af sommergreens så længe som muligt. De forskellige baner har deres egen unikke jordforhold m.m. der er med til at dikterer at f.ex nogle af vores nabobaner åbner tidligere end vores. Men der sker det at hvis vi tager greens for tidligt i brug, vejret taget i betragtning, nu her hvor riskoen for skade på græsset er størst, at vi kan komme til at forsage skade som f.ex svampeangreb. Angreb som vil påvirke udseende og spille kvalitet langt ind i sæsonen.
Og så har vi jo balladen - utilfredse medlemmer og green-fee gæster der bliver væk når det rygtes at greens på HGC er langsomme og ujævne.

Vi vil melde ud lidt senere hvad der sker på banen det næste stykke tid, på hjemmesiden.

Så er der bare tilbage at ønske os alle en forrygende golf sæson 2019. Nyd og pas på vores fantastisk smukke bane og naturen omkring os.

Rigtig god golf. :-)
Allan Woods
- Baneformand